sub-menu

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons: (0475) 39 17 00
E-mail: info@beekenbos.nl

Informatie aanvragen

72.000 pennen voor zitfiets Beek & Bos

donderdag 26 november 2015


V.l.n.r. Ger Engels, Thijs van den Schoor en de twee vrijwilligers Jack van Kessel en Nico Geerts. Op de fiets zit mevrouw Croonenberg

Ger Engels uit Heythuysen had een bijzondere hobby, hij verzamelde reclamepennen. Wat in 2000 begon met een enkele pen resulteerde in 14 jaar tijd in een gigantische verzameling van maar liefst 72.000 pennen. Door zijn werk bij de Post Business balie in Weert had Ger een groot netwerk van mensen die wisten dat hij pennen verzamelde. Al gauw kreeg hij zo’n 5000 pennen per jaar. Alle pennen werden uitgestald op merk en kleur op zijn eigen zolder. Tot vorig jaar. Om gezondheidsredenen besloot Ger zijn verzameling weg te doen. Via de vereniging van pennenverzamelaars kwam hij op een prachtig idee. De complete verzameling kon worden gerecycled. Dit leverde een mooi bedrag op dat hij besloot aan Zorgcentrum Beek & Bos te doneren. Inmiddels heeft het Zorgcentrum hier een prachtige zitfiets hometrainer van aangeschaft!

“Beek & Bos is een mooie bestemming”

“Ik zocht bewust naar een goed doel in onze eigen omgeving. Mijn schoonmoeder heeft een aantal jaren op Beek & Bos gewoond en is daar erg goed verzorgd. Voor mijn vrouw en mij was dit een hele mooie gelegenheid om iets terug te doen”, vertelt Ger Engels. “We hebben contact gezocht met Beek & Bos en begrepen dat er behoefte was aan een zitfiets voor in de fitnesshoek. Het is fantastisch om te zien dat deze zitfiets er inmiddels staat en volop wordt gebruikt.”

Zitfiets is uitkomst voor bewoners

“Wij zijn enorm verrast met deze donatie”, vertelt Thijs van den Schoor, directeur van Beek & Bos. “De fitnesstoestellen worden onder begeleiding van vrijwilligers veelvuldig gebruikt door onze bewoners. Bewegen is en blijft heel belangrijk. Juist ook voor mensen met een complexere zorgvraag, en die zien wij steeds meer. We hadden al een zitfiets voor deze groep bewoners en zijn nu extra blij met een tweede nieuwe zitfiets. Op deze fiets kun je in een comfortabele zithouding toch actief blijven bewegen!” 

Penneninzameling gaat nog door!

Heeft u thuis nog pennen, potloden of stiften die u niet meer gebruikt? Dan kunt u deze inleveren bij de receptie van Beek & Bos. Ger Engels zorgt ervoor dat ook deze pennen gerecycled worden en de opbrengst gaat wederom naar Beek & Bos.

 

 

Terug naar het overzicht

“Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de sfeer is hier goed en doet de mensen goed, daar gaat het ons om, iedere dag weer.”

Nettie Ramaekers, Hoofd Facilitaire dienst

Zorgcentrum Beek & Bos

L'Unionlaan 1
6093 GE Heythuysen
T. (0475) 39 17 00
E. info@beekenbos.nl