sub-menu

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons: (0475) 39 17 00
E-mail: info@beekenbos.nl

Informatie aanvragen

Prins Sjaak I en adjudante Wendy van Beek & Bos uitgeroepen!

woensdag 20 februari 2019

Het is een goede traditie dat er tijdens de jaarlijkse Mini Bonte Avond in Zorgcentrum Beek & Bos in Heythuysen een prins of prinses wordt uitgeroepen. Dit jaar zwaait Prins Sjaak I met de scepter. Prins Sjaak I is 93 jaar geleden geboren ‘oppe Ruiver’ als Sjaak Rutten en woont al meer dan de helft van zijn leven in Heythuysen. Sinds een half jaar woont hij met veel plezier in Zorgcentrum Beek & Bos. In zijn proclamatie staat geschreven dat Prins Sjaak I ondanks zijn hoge leeftijd nog heel actief is. Dagelijks leest hij de krant en iedere week gaat hij fitnessen, kaarten en gaat hij graag beugelen. De kersverse prins maakt met Wendy Cauven-Poels als adjudante aan zijn zijde goede sier! Wendy is verzorgende op de afdeling van de prins. Zij kennen elkaar goed en vormen een prachtig duo! Wendy komt uit het rijk van de Sjansemaekers. Samen met man Jan en kinderen Jelle en Bart duikt zij ieder jaar de Roggelse Vastelaovendj in!

Prins Sjaak I van Beek & Bos

De prins van Beek & Bos zit de Vastelaovendj in het bloed. Dat blijkt ook wel uit zijn lijfspreuk:

 “Eederein oet zien daak, dit jaor bin ich de Sjaak.”


Prins Sjaak I en zijn adjudante Wendy

Mini Bonte Avond

De Mini Bonte Avond van Beek & Bos wordt in nauwe samenwerking met Vastelaovesvereniging De Kwakkert georganiseerd. Prins Koen I opende de avond samen met Jeugdprins Lars II. Er waren verschillende optredens door de prinsen met hun gevolg, Har en Elly zongen liedjes en er was een groot gezelschap prinsen, prinsessen, raadsleden en adjudanten uit de hele regio naar Beek en Bos getogen. Het was een feestelijke avond voor álle bewoners en medewerkers. Zij genoten van de verschillende optredens. De vrolijke klanken van de prinselijke hofkapel galmden nog lang na!

Vastelaovendj same

Onder het motto 'Vastelaovendj same' viert Beek & Bos samen met bewoners, medewerkers en De Kwakkert ieder jaar carnaval. Beek & Bos is heel blij met de betrokkenheid van De Kwakkert: “Het is fantastisch dat we er samen ieder jaar weer in slagen een bonte avond te organiseren mét een eigen Prins!”

Terug naar het overzicht

“Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de sfeer is hier goed en doet de mensen goed, daar gaat het ons om, iedere dag weer.”

Nettie Ramaekers, Hoofd Facilitaire dienst

Zorgcentrum Beek & Bos

L'Unionlaan 1
6093 GE Heythuysen
T. (0475) 39 17 00
E. info@beekenbos.nl