sub-menu

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons: (0475) 39 17 00
E-mail: info@beekenbos.nl

Informatie aanvragen

Verzorgenden Beek en Bos: “Wij komen hier echt aan zorgen toe.”

maandag 04 juni 2018


v.l.n.r. José, Wendy, Marianne en Hilly zijn enthousiast over hun werk bij Beek en Bos

José, Wendy, Marianne en Hilly werken alle vier als verzorgende IG bij Zorgcentrum Beek en Bos in Heythuysen. IG staat voor individuele gezondheidszorg en daar komen ze bij Beek en Bos nou precies aan toe. Ze zijn enthousiast over hun werk en vertellen er graag over. Marianne: “Hier kom je echt aan zorgen toe. Sinds ik hier werk zit ik lekker in mijn vel.” Marianne is 53 en werkt al 33 jaar in de zorg. Sinds augustus 2017 werkt ze met veel plezier bij Beek en Bos. “’s Morgens tijdens de zorg op de kamer heb je echt een-op-een contact met de bewoners, dat vind ik heerlijk. De tijd en de rust die we daar voor mogen nemen is bijzonder.”

Het is hier net een grote familie

“De hele sfeer in huis is gemoedelijk. Voor mij voelt het net als familie. Collega’s kennen elkaar ook bij de voornaam en gaan heel persoonlijk met elkaar om”, gaat Hilly verder. Hilly (29) voelde zich direct thuis toen ze hier in 2016 begon. Haar collega Wendy (44) is het daar helemaal mee eens. “Hier ontmoet je zoveel hartelijkheid en dat maakt dat je met plezier met je werk bezig kunt zijn. We werken hier met zorg op maat. Dat betekent dat we ons aanpassen aan het ritme van de bewoner. Dat werkt heel fijn. Ik vind het zalig om ook af en toe te kunnen tutten met iemand. Vroeger was ik al een oma-kindje”, lacht Wendy.

Instromen in de zorg

José is op haar 48e de opleiding verzorgende IG gaan volgen en werkt sinds een half jaar bij Beek en Bos. “Achteraf had ik al veel eerder de overstap naar de zorg moeten maken”, vertelt José . “Doordat ik mantelzorger van mijn moeder werd, heb ik ontdekt hoe mooi ouderenzorg is. Je bent nooit te oud om te leren en nu werk ik hier met veel toewijding en passie voor dit prachtige beroep!”

Extra scholing

Steeds meer bewoners van het Zorgcentrum hebben een vorm van dementie. Om hier goed mee om te kunnen gaan biedt Beek en Bos regelmatig extra scholing aan. Bijvoorbeeld ook met rollenspellen. “We krijgen trainingen om mensen met dementie goed te begrijpen. Voor mij is dat heel belangrijk”, zegt Hilly. “Bovendien steunen we elkaar ook als collega’s hierin. Voor wie dat wil is het ook mogelijk om als verzorgende door te stromen naar de functie van EVV-er (eerst verantwoordelijk verzorgende).”

Aan de slag als verzorgende IG of verpleegkundige bij Beek en Bos?

In het kader van de extra verpleeghuismiddelen die de overheid beschikbaar stelt, zijn wij op zoek naar gemotiveerde verzorgenden en verpleegkundigen. De extra middelen van Minister Hugo de Jonge zijn voor 85 % bedoeld voor de inzet van extra medewerkers en voor 15% voor investering in kwaliteit. Heb jij net als wij een passie voor kwalitatief hoogwaardige zorg? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Kijk bij vacatures voor meer informatie.

Ben jij net zo gemotiveerd als José, Wendy, Marianne en Hilly? Dan drinken we graag een keer een kop koffie met jou om elkaar te leren kennen. Neem contact met ons op voor een afspraak per telefoon (0475) 39 17 00 of per e-mail: info@beekenbos.nl en vraag naar Mariëlle Tijssen.

 

Terug naar het overzicht

“Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de sfeer is hier goed en doet de mensen goed, daar gaat het ons om, iedere dag weer.”

Nettie Ramaekers, Hoofd Facilitaire dienst

Zorgcentrum Beek & Bos

L'Unionlaan 1
6093 GE Heythuysen
T. (0475) 39 17 00
E. info@beekenbos.nl