Kapel

Beek & Bos heeft een Rooms-Katholieke signatuur, maar stelt zich open voor alle gezindten.

Op de derde verdieping van ons Zorgcentrum is een kapel. Hier vindt op zondagmorgen om 10.30 uur de Heilige Mis plaats. Ook op andere momenten in de week kunt u hier rust en stilte vinden of een kaars branden.

Wij kunnen een beroep doen op een pastoor en een aantal pastorale vrijwilligers, die zorg dragen voor de geestelijke verzorging van onze bewoners. Binnen het pastoraat staat persoonlijke aandacht voor onze bewoners centraal, ook al bent u niet katholiek of niet kerkelijk gebonden.

Avondwake

Bij het overlijden van een bewoner of een bewoner van de aanleunwoningen stelt Beek & Bos aan nabestaanden de kapel beschikbaar. Familie en vrienden kunnen op een persoonlijke en intieme wijze afscheid nemen van hun dierbare tijdens een avondwake.

Beek & Bos heeft een speciale werkgroep van vrijwilligers samengesteld die de avondwake op verzoek verzorgt.

De werkgroep verzorgt samen met de familie een viering voor familie, vrienden en bekenden. In overleg is dit een viering met gebed, teksten en muziek. In de viering wordt stilgestaan bij het leven en de dood van de overledene om zo kracht en troost te vinden voor de nabestaanden.

Tijdens de avondwake is er voldoende gelegenheid voor persoonlijke inbreng in lezingen, muziek en gebed door de familie.

Indien u een avondwake wilt kunt u contact opnemen met de receptie telefoon (0475) 39 17 00.