Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Welkom
bij Beek & Bos

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Bel ons: (0475) 39 17 00
E-mail: info@beekenbos.nl

Contact opnemen

miMakker

De miMakker is tegenwoordig een bekend gezicht binnen de zorg. Ook bij Beek & Bos wordt de miMakker ingezet met het doel contact te maken met de bewoners.

Een miMakker is een persoon in de gedaante van een clown. Er wordt op diverse manieren contact gemaakt met de bewoners. Een bijzonder contact, een verbinding van hart tot hart. Deze vorm van contact kan een diepere laag raken dan de gebruikelijke communicatie in de dagelijkse omgang met de bewoner. Juist dat maakt het werk van de miMakker een bijzondere toevoeging in de omgang en zorg.

Het contact kan leiden tot grappige situaties of kan juist een diepe ontroering of rust teweegbrengen. Wat belangrijk is, is de reactie (emotie) van de bewoner. Iedere emotie mag er zijn. De miMakker kan een maatje zijn, een steun, een troost of iemand om allerlei ondeugendheden mee uit te halen. Een bezoek van een miMakker betekent samen op reis gaan, een onbekende reis met een onbekende bestemming, zonder doel maar met plezier en respect voor dat wat er is, wat dat ook moge zijn.

Ziet u onze miMakker aan het werk? Neem dan eens de tijd om rustig te kijken en laat u verrassen door de reacties die een bezoek teweegbrengen. U kunt de miMakker helpen door rustig te kijken en het contact tussen de bewoner(s) en de clown niet te verstoren.