sub-menu

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons: (0475) 39 17 00
E-mail: info@beekenbos.nl

Informatie aanvragen

Petra viert haar 40-jarig werkjubileum als verzorgende bij Beek & Bos

dinsdag 11 juli 2017

"Goed zijn, lief zijn en zorgen voor is in 40 jaar niet veranderd."


Het is 1 juli 1977 als Petra Delissen, als meisje van 18 jaar, begint als bejaardenverzorgster bij destijds Stichting Huize Beek & Bos in Heythuysen. Het bejaardenhuis van toen was gevestigd in het voormalige klooster van de Franciscanessen (het huidige Sint Charles) dat net buiten het dorp ligt. In die tijd werd Beek & Bos gerund door de nonnen.  “Ik weet nog heel goed dat ik werd aangenomen door moederoverste zuster Ursul”, vertelt Petra. “Je had toen nog een klassenverschil. Er was een vleugel voor de ‘deftige mensen’ en een vleugel voor de ‘gewone mensen’. Ons werk leek toen meer op bediening. We serveerden het eten, poetsten het zilver en het koper en natuurlijk hielp je de mensen met aankleden en douchen. Over het algemeen waren de bewoners nog veel vitaler. Zo weet ik nog dat er een bewoner was die regelmatig ging jagen en zwemmen én er was zelfs een bewoner die asperges ging steken”, lacht Petra. “Wat in al die tijd niet is veranderd is het goed zijn, lief zijn en zorgen voor de mensen.”

Verhuizing in één dag!

Halverwege de jaren 80, op 1 juli 1986 om precies te zijn, verhuist Beek & Bos naar de huidige locatie. “Die verhuizing gebeurde in één dag!”, vertelt Petra. “De bewoners werden overdag opgevangen door familie of ze gingen naar De Kreppel. Een verhuisbedrijf pakte alles in. Zodra de bedden in de nieuwe kamers stonden, maakten wij die op. ’s Avonds kon iedereen in zijn nieuwe kamer slapen. Die dag zal ik niet snel vergeten.”

"Ik zou niets anders willen doen"

We zijn nu 40 jaar later. Petra is gelukkig getrouwd met Jac en heeft twee kinderen Laura (26) en Sjors (23). Werken bij Beek & Bos doet ze nog steeds. En met ongelooflijk veel passie en plezier. “Toen ik inverwachting was van mijn dochter dacht ik er goed aan te doen om na de geboorte te stoppen met werken. Terwijl ik mijn ontslagbrief al had verstuurd kreeg ik tijdens een bezoek met Laura aan Beek & Bos, ontzettend veel spijt! Wat had ik gedaan? Na goed overleg, ook met het thuisfront, werd mijn ontslagbrief verscheurd”, vertelt Petra. “Wat ben ik blij dat het zo gelopen is, ik zou niets anders willen doen. Sinds 2006 werk ik op de verpleegunit. Hier wonen mensen met dementie. In de loop der jaren ben ik hier helemaal in gegroeid. We krijgen extra scholing over dementie en je beweegt mee met de vernieuwingen in de zorg. Tegen jongeren die nu kiezen voor werken in de zorg zou ik willen zeggen hoe dankbaar en prachtig dit werk is. Als het in je hart zit en je stelt je open voor oudere mensen, is dit het mooiste beroep dat er is!”

Feest voor de jubilaris

Het jubileum van Petra gaat niet stilletjes voorbij. Op 21 juli krijgt ze van Beek & Bos een receptie aangeboden. “Daar kijk ik heel erg naar uit. Er heerst altijd een goede sfeer en veel gezelligheid bij Beek & Bos. Ik hoop dat ik nog heel lang op deze fijne werkplek kan blijven werken”, besluit Petra.

Terug naar het overzicht

“Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de sfeer is hier goed en doet de mensen goed, daar gaat het ons om, iedere dag weer.”

Nettie Ramaekers, Hoofd Facilitaire dienst

Zorgcentrum Beek & Bos

L'Unionlaan 1
6093 GE Heythuysen
T. (0475) 39 17 00
E. info@beekenbos.nl