Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Welkom
bij Beek & Bos

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Bel ons: (0475) 39 17 00
E-mail: info@beekenbos.nl

Contact opnemen

Dementiehub

Beek & Bos heeft een samenwerkingsrelatie met Into D’mentia. Into D’mentia heeft als missie om in de maatschappij meer begrip en inlevingsvermogen rondom dementie te creëren. Een zorgtaak kan immers kwalitatief beter worden ingevuld en worden opgebracht vanuit begrip en inlevingsvermogen. Into D’mentia laat deelnemers ervaren hoe de wereld er door de ogen van een persoon met dementie uitziet. Het geeft een levensecht inzicht in dementie en vergroot daarmee het begrip. Hier wordt onder meer gebruik gemaakt van VR simulaties.

Into D’mentia is in samenwerking met de combinatie De Wever/Thebe (Tilburg, e.o.), zorginstellingen in de regio Zuidoost Brabant en Beek & Bos een partnership aangegaan waarbij nieuwe dementiesimulaties worden ontwikkeld en wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste VR technieken.

Onder de werktitel dementiehub wordt – onder meer in dit samenwerkingsverband – invulling gegeven aan dementieondersteuning via een drietal invalshoeken:

  1. beleven en trainen
  2. ondersteunen, voorlichten
  3. ontmoeten, dagbegeleiding

Deze dementieondersteuning is bedoeld voor mantelzorgers, vrijwilligers, zorgprofessionals en eigenlijk iedereen die in aanraking kan komen met mensen met dementie.

Beleven en trainen

Dementie ervaren met behulp van een VR bril draagt ertoe bij dat mensen het ziektebeeld eerder herkennen en de kennis opdoen om effectief te handelen.

Ondersteunen en voorlichten

Mantelzorgers en zorgprofessionals ervaring laten op doen met hulpmiddelen om de juiste keuzes te maken met betrekking tot de inzet van hulpmiddelen om mensen langer thuis te laten wonen of de kwaliteit van leven te verhogen.