sub-menu

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons: (0475) 39 17 00
E-mail: info@beekenbos.nl

Informatie aanvragen

Verpleeghuisafdeling feestelijk geopend

vrijdag 16 maart 2007

Heythuysen - 16 maart 2007

Vrijdag 16 maart was het zover! Met het symbolisch aansnijden van een grote taart heeft wethouder de heer H.J. van Bogget van de gemeente Leudal, samen met een bewoonster, de gloednieuwe Verpleeghuisafdeling van Ouderencentrum Beek en Bos in Heythuysen geopend. Met deze kleinschalige en persoonlijke afdeling voor dementerende ouderen breidt Ouderencentrum Beek en Bos haar dienstverlening verder uit met Verpleeghuiszorg. Mensen met dementie hebben een andere zorgvraag: zij hebben behoefte aan meer bescherming en veiligheid. Om antwoord te geven op deze zorgvraag heeft Beek en Bos binnen het Verzorgingshuis een Verpleeghuisafdeling gerealiseerd.

Kleinschalig
De Verpleeghuisafdeling is kleinschalig opgezet. De afdeling is verdeeld in een drietal huiskamers. Deze zijn allemaal sfeervol en huiselijk ingericht. In iedere huiskamer verblijft een bewoner met maximaal 5 of 6 medebewoners. Uitgangspunt voor Beek en Bos is dat de oudere zich veilig en geborgen voelt. Naast de gemeenschappelijke huiskamer waar overdag verschillende huiselijke activiteiten plaatsvinden, beschikt iedere bewoner over een eigen appartement. Daar kan men zich, indien men dat wenst, rustig terugtrekken of bezoek ontvangen. De appartementen zijn modern en van alle comfort voorzien.

Trots
Met het in gebruik nemen van de Verpleeghuisafdeling biedt Beek en Bos haar bewoners de mogelijkheid om zo lang mogelijk in het Ouderencentrum te kunnen blijven. De beschermde afdeling oogt vriendelijk, herkenbaar, en is zeer huiselijk. “Wij streven ernaar dat de bewoners zich zoveel mogelijk op hun gemak voelen, en dat de afdeling er zo min mogelijk als een instelling uitziet. Met de keuze van de kleuren en de inrichting van het interieur van de huiskamers is daar bijzonder veel rekening mee gehouden. Wij zijn trots op dit resultaat”, aldus de heer Th. Van den Schoor, directeur van Ouderencentrum Beek en Bos.
Beek en Bos onderscheidt zich duidelijk door haar kleinschalige en persoonlijke karakter. Om de bewoners van de Verpleeghuisafdeling ook alle (para) medische zorg te kunnen bieden die zij nodig hebben, werkt Beek en Bos samen met Verpleeghuis Hornerheide en met Fysiotherapie Vrancken - van den Schoor - de Maat.

Feest
De opening is natuurlijk reden voor feest. In de recreatiezaal van het Ouderencentrum waren een groot aantal genodigden waaronder de bewoners en hun familie, medewerkers, betrokkenen van Proteion, degenen die de bouw van de afdeling gerealiseerd hebben en wethouder H.J. van Bogget. Om een duidelijk beeld te geven van de nieuwe afdeling waren er grote afbeeldingen opgehangen van o.m. de huiskamers en de luxe badkamer. Op Bourgondische wijze werd de middag omlijst door allereerst de ‘Openingstaart’ gevolgd door een hapje en een drankje.

Terug naar het overzicht

“Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de sfeer is hier goed en doet de mensen goed, daar gaat het ons om, iedere dag weer.”

Nettie Ramaekers, Hoofd Facilitaire dienst

Zorgcentrum Beek & Bos

L'Unionlaan 1
6093 GE Heythuysen
T. (0475) 39 17 00
E. info@beekenbos.nl