sub-menu

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons: (0475) 39 17 00
E-mail: info@beekenbos.nl

Informatie aanvragen

Al 30 jaar een warme maaltijd aan huis

dinsdag 26 november 2019

Tafeltje-dek-je bezorgt al 30 jaar een verse warme maaltijd aan huis bij inwoners van de gemeente Leudal en gemeente Maasgouw-West. En dat is reden voor feest! Voor alle deelnemers en vrijwilligers, maar ook voor Proteion Welzijn en Zorgcentrum Beek & Bos die al dertig jaar samenwerken voor deze maaltijdvoorziening.

Tafeltje-dek-je is belangrijke basisvoorziening

Dagelijks een gezonde maaltijd bereiden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Tafeltje-dek-je biedt daarom hulp aan mensen die niet in staat zijn om zelf een maaltijd te bereiden, bijvoorbeeld door hoge leeftijd, ziekte, operatie of andere (tijdelijke) beperking. Sinds de start op 1 december 1989 zijn er in totaal 1.665.350  warme maaltijden bereid en bezorgd. Ruim één miljoen maaltijden zijn bereid in de keuken van Zorgcentrum Beek & Bos, waar nog steeds elke week 1200 maaltijden dagelijks vers worden bereid. Nettie Ramaekers, hoofd facilitaire dienst van Beek en Bos: “Wij zijn er best trots op dat we al 30 jaar voor Tafeltje-dek-je koken. Tafeltje-dek-je is echt een belangrijke basisvoorziening.”


Burgemeester Désirée Schmalschläger interviewt de kok van Beek & Bos

Burgemeester hielp een dag mee!

Pauline Jorissen, coördinator Tafeltje-dek-je: “Zonder onze vrijwilligers zou dit allemaal niet mogelijk zijn. Zij staan zeven dagen in de week, door weer en wind, klaar om onze deelnemers een warme maaltijd te bezorgen. Ter ere van deze mijlpaal ontvingen de vrijwilligers die op de jubileumdag reden een fles wijn ter attentie. Alle deelnemers werden die dag getrakteerd op een feestelijk toetje bij de maaltijd. Wat dit 30-jarige jubileum nog extra bijzonder maakte, is dat burgemeester D. Schmalschläger van de gemeente Leudal een dag meehielp op de route. Een mooie manier van kennismaken met dit belangrijke vrijwilligersproject. Samen met Zorgcentrum Beek en Bos en al onze vrijwilligers hopen we nog heel veel jaren door te kunnen gaan.”

Tafeltje-dek-je iets voor u?

Wilt u een proefmaaltijd ontvangen of bent u juist geïnteresseerd om als vrijwilliger voor Tafeltje-dek-je aan de slag te gaan? Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 via het telefoonnummer 06 – 52 66 95 73 of per e-mail tafeltjedekje@proteion.nl

Terug naar het overzicht

“Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de sfeer is hier goed en doet de mensen goed, daar gaat het ons om, iedere dag weer.”

Nettie Ramaekers, Hoofd Facilitaire dienst

Zorgcentrum Beek & Bos

L'Unionlaan 1
6093 GE Heythuysen
T. (0475) 39 17 00
E. info@beekenbos.nl