sub-menu

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons: (0475) 39 17 00
E-mail: info@beekenbos.nl

Informatie aanvragen

Beek & Bos stapt over op het Elektronisch Cliëntendossier

donderdag 08 december 2016

Na een intensieve periode van voorbereiding is Zorgcentrum Beek & Bos overgestapt naar het Elektronisch Cliëntendossier, kortweg ECD genoemd. “Vanaf nu werken de zorgmedewerkers met iPads en behoort het papieren dossier tot het verleden”, vertelt Minouk van de Ven, beleidsmedewerker en tevens projectleider van het ECD-project. “Een hele omschakeling, maar het ECD brengt veel voordelen met zich mee. Zo kan de zorgmedewerker vanaf iedere plek inloggen en het ECD inzien of er in werken. Alle zorgmedewerkers hebben een training gehad en we merken dat ze er echt voor willen gaan.”

Familieportal

Vanaf voorjaar 2017 wordt het voor familieleden mogelijk om vanuit thuis in te loggen en het dossier van hun familielid in te zien. Zo zijn ze heel eenvoudig op de hoogte hoe het gaat met de bewoner. Bovendien kan familie straks ook via het ECD berichten versturen aan de zorgafdeling. Ook de huisartsen gaan in het ECD rapporteren. Nog nooit was een cliëntendossier zo toegankelijk en overzichtelijk. Uiteraard is er veel aandacht besteed aan de privacy van de bewoner. Die is te allen tijde gewaarborgd.

Feestelijke taart

Om de start van het ECD te vieren was er voor alle medewerkers taart! “We merken dat iedereen zeer gemotiveerd is om met dit nieuwe systeem te gaan werken en daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee”, aldus Thijs van den Schoor, directeur van Beek & Bos. “Wat het vastleggen van alle informatie rondom onze bewoners betreft, zijn we nu helemaal up-to-date.”

Terug naar het overzicht

“Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de sfeer is hier goed en doet de mensen goed, daar gaat het ons om, iedere dag weer.”

Nettie Ramaekers, Hoofd Facilitaire dienst

Zorgcentrum Beek & Bos

L'Unionlaan 1
6093 GE Heythuysen
T. (0475) 39 17 00
E. info@beekenbos.nl