sub-menu

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons: (0475) 39 17 00
E-mail: info@beekenbos.nl

Informatie aanvragen

Beek en Bos maakt extra maaltijden voor Tafeltje-dek-je

dinsdag 31 maart 2020

In de keuken van Beek en Bos is het druk. Het aantal maaltijden dat hier voor Tafeltje-dek-je bereid wordt, is flink gestegen. Dat heeft alles met de coronacrisis te maken. “De vraag is enorm toegenomen”, vertelt Mat Thiesen, chef-kok bij Beek en Bos. “Enerzijds omdat mensen nu vaker een verse warme maaltijd bezorgd willen krijgen. Anderzijds omdat er veel nieuwe aanvragen zijn. De kinderen die meestal de boodschappen doen of het eten voor hun ouders regelen, blijven nu zoveel mogelijk thuis. Door Tafeltje-dek-je te laten komen, wordt het eten weer goed verzorgd. Dat is voor veel mensen een zorg minder in deze bizarre tijd. Bovendien is het bezoek van de vrijwilliger die de maaltijd brengt, ook een stukje sociale controle en dat is fijn.”


Chef-kok Mat Thiesen: “We gaan ervoor om zoveel mogelijk ouderen van een warme maaltijd te voorzien.”

Dagelijks 40 tot 60 maaltijden meer dan normaal

“Voor ons is het met 40 tot 60 maaltijden extra per dag een tandje bijzetten. Maar dat doen we natuurlijk heel graag! We willen niemand teleurstellen. Wat de capaciteit hier in de keuken betreft, kunnen we het nog aan. Deze toename vraagt om extra inzet van al onze medewerkers maar dat is een bijdrage die we heel graag leveren voor de ouderen in Leudal in deze moeilijke tijd. Het is fantastisch om te zien dat nieuwe vrijwilligers zich spontaan hebben gemeld om de maaltijden te bezorgen. We redden het nog met de warmhoudkoffers waar de maaltijden in worden bezorgd. Het doet ons goed om te horen dat de nieuwe klanten genieten van onze verse maaltijden. We houden er rekening mee dat deze situatie nog wel een tijdje zal duren. Maar wij gaan ervoor”, besluit Mat Thiesen.

Tafeltje-dek-je aanvragen

Tafeltje-dek-je, telefoonnummer 06 - 52 66 95 73 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur) of per e-mail: tafeltjedekje@proteion.nl.

Terug naar het overzicht

“Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de sfeer is hier goed en doet de mensen goed, daar gaat het ons om, iedere dag weer.”

Nettie Ramaekers, Hoofd Facilitaire dienst

Zorgcentrum Beek & Bos

L'Unionlaan 1
6093 GE Heythuysen
T. (0475) 39 17 00
E. info@beekenbos.nl