sub-menu

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons: (0475) 39 17 00
E-mail: info@beekenbos.nl

Informatie aanvragen

Feest bij ‘Dagverzorging Beek & Bos De Horst’ in Haelen

woensdag 20 november 2019

Medewerkers, vrijwilligers en deelnemers vieren 20-jarig jubileum

Met een feestelijke taart en een speciaal diner vieren medewerkers, vrijwilligers en deelnemers het 20-jarig jubileum van de ‘Dagverzorging Beek & Bos De Horst’ in Haelen. Sinds 1999 verzorgt Beek & Bos dagverzorging in de gemeenschappelijke ruimte van Woontussenvoorziening De Horst in Haelen. Iedere woensdag staan Marleen, de vaste kracht van Beek & Bos, en vrijwilligers Marlies, Hanna en Clementien voor de deelnemers klaar. Met elkaar vormen zij een hecht team met een bijzonder warm hart voor de deelnemers. Niet alleen de Dagverzorging bestaat 20 jaar maar ook het team viert haar 20-jarig jubileum. Reden genoeg voor feest in Haelen!


Een speciale toespraak van bestuurder Harm Hoekstra

Dagverzorging: samen een gezellige dag beleven

Marleen zet zich als vaste kracht van Beek & Bos sinds het eerste uur vol overgave in om de deelnemers een gezellige dag te bezorgen. “Wat wij hier doen is vooral heel huiselijk en knus”, vertelt Marleen. “Al sinds de start in 1999 hebben we een vast ritme. De deelnemers, dat zijn er maximaal 12, worden iedere woensdag thuis opgehaald met de Beek & Bos-bus. Rond half tien zijn ze allemaal hier en drinken we koffie met elkaar. En daar is meestal ook iets lekkers bij! In de ochtend doen we verschillende activiteiten zoals samen de krant lezen, geheugentraining, een spelletje en vooral samen kletsen. We hebben hier echt tijd voor persoonlijke aandacht. Rond het middaguur dekken we de tafel en bezorgt Beek & Bos een verse warme maaltijd. Wie dat wil, kan na het eten even rusten in een van de relaxfauteuils. In de middag hebben we tijd voor een creatieve activiteit, kijken we een film, luisteren we muziek of zingen we samen. Dat wisselt per week en is ook afhankelijk van het jaargetijde. Binnenkort vieren we bijvoorbeeld Sinterklaas. Al die jaren hebben alle deelnemers een persoonlijk gedicht van de Sint gekregen!”


Bloemen voor Marleen en haar team!

We worden hier echt verwend

Een 93-jarige deelneemster uit Neer komt al twee jaar naar de Dagverzorging van Beek & Bos. “We worden hier echt verwend en het is altijd heel gezellig. Hier ontmoet ik mensen en dat vind ik heel fijn”, vertelt ze. “Ik ga drie keer per week naar de Dagverzorging. Twee keer bij Beek & Bos in Heythuysen en op woensdag kom ik hier in Haelen. Die afwisseling is voor mij heel prettig. Met de bus van Beek & Bos word ik opgehaald en weer thuis gebracht. Ik kijk er iedere week weer naar uit.”

Loop op woensdag eens binnen op Horst 8 in Haelen

Bent u benieuwd of wilt u eens kennismaken met Marleen en haar team? U bent van harte welkom. Wandel gerust binnen op Horst 8 in Haelen. De koffie staat voor u klaar! Of bel met Beek & Bos, telefoon (0475) 39 17 00. Vraag naar Mariëlle Tijssen, zij vertelt u graag meer. Uiteraard vindt u meer informatie op www.beekenbos.nl

 

Terug naar het overzicht

“Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de sfeer is hier goed en doet de mensen goed, daar gaat het ons om, iedere dag weer.”

Nettie Ramaekers, Hoofd Facilitaire dienst

Zorgcentrum Beek & Bos

L'Unionlaan 1
6093 GE Heythuysen
T. (0475) 39 17 00
E. info@beekenbos.nl