sub-menu

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons: (0475) 39 17 00
E-mail: info@beekenbos.nl

Informatie aanvragen

Na 22 jaar neemt Thijs van den Schoor afscheid als directeur van Beek & Bos

vrijdag 21 juni 2019

Thijs van den Schoor begon 22 jaar geleden bij Zorgcentrum Beek & Bos in Heythuysen. “Toch wel een hele andere tijd als ik nu terugkijk”, vertelt hij. “We hadden toen nog 78 medewerkers en nu zijn dat er 240. Bewoners verbleven toen meer op hun kamers. Inmiddels is dat heel anders. Op iedere afdeling zijn nu huiskamers waar bewoners elkaar ontmoeten en waar ze samen gezellig de dag kunnen doorbrengen. De huidige bewoners hebben een andere zorgvraag. Daar hebben we onze zorg- en dienstverlening voortdurend op aangepast.”

Blij dat Beek & Bos zelfstandig is gebleven

“In mijn beginperiode als directeur hebben we regelmatig bekeken of een fusie met een grotere organisatie meerwaarde zou opleveren. Ik ben blij dat we als kleine organisatie prima in staat bleken te zijn de juiste zorg te bieden aan onze bewoners. Vanuit een meer dan gezonde financiële situatie scoren we zeer hoog op bewoners- en medewerkerstevredenheid”, gaat Thijs verder.  In 2006 realiseerden we een eigen verpleeghuisafdeling waardoor mensen met dementie bij Beek & Bos konden blijven wonen. Inmiddels is ons  zorgcentrum zo aangepast dat mensen met dementie op alle afdelingen kunnen wonen. We zijn kleinschalig, dichtbij en vertrouwd. De lijnen zijn kort en iedereen kent elkaar. Er heerst een gezellige en huiselijke sfeer en dat is onze kracht. Ik denk dat we door onze omvang flexibel en wendbaar zijn en dat heeft veel voordelen.”

Kwaliteitszorg met een gouden randje

“Bij afscheid nemen hoort terugkijken. Ik ben er trots op dat Beek & Bos al sinds 2008 het PREZO Gouden Keurmerk voor de Zorg heeft. Dat haalden we in één keer en we zijn in staat geweest dat niveau vast te houden. Maar ik ben ook trots op de saamhorigheid die we hier met bewoners, medewerkers, vrijwilligers en familieleden gecreëerd hebben. Dat we ieder jaar bewonersvakanties kunnen organiseren en dat we onze zorg ook kunnen aanbieden bij mensen die nog zelfstandig thuis wonen.”

Veel verbouwingen

“In die 22 jaar heb ik veel verbouwingen meegemaakt. Sterker nog, dat gaat nog steeds door. Ik ben van mening dat je het voor de mensen die hier wonen net zo fijn en gezellig moet maken zoals je dat thuis ook zou doen. Dat betekent dat je af en toe gaat verbouwen. We hebben het restaurant vaker aangepast. Niet alleen in omvang maar ook wat inrichting betreft. Dat geldt ook voor de huiskamers. Die breiden we in aantal nog steeds uit. Eind van dit jaar zijn het er al 9. We kiezen telkens voor die typische gezellige en huiselijke sfeer, dat is echt belangrijk.”

Nu is het tijd voor andere leuke dingen

“Ik prijs mezelf gelukkig met de mooie carrière die ik heb gehad. Beek & Bos laat ik vol vertrouwen achter in de handen van het managementteam en de vele betrokken medewerkers en vrijwilligers. Ik ben van plan me te richten op andere leuke dingen zoals mijn hobby’s houtbewerken, metaalbewerken en tuinieren. Ook ben ik mantelzorger voor mijn ouders die nog zelfstandig wonen maar wel op leeftijd zijn. Op 3 juli neem ik officieel afscheid en draag ik het stokje over. Ik wens mijn opvolger, alle medewerkers, vrijwilligers en bewoners een Beek & Bos toe waar iedereen trots op kan zijn. Beek & Bos heeft mij heel veel gebracht: voor mij was het een droombaan waar ik zeer dankbaar voor ben!”

Terug naar het overzicht

“Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de sfeer is hier goed en doet de mensen goed, daar gaat het ons om, iedere dag weer.”

Nettie Ramaekers, Hoofd Facilitaire dienst

Zorgcentrum Beek & Bos

L'Unionlaan 1
6093 GE Heythuysen
T. (0475) 39 17 00
E. info@beekenbos.nl